GESCHIEDENIS

Viktor Schorkops, oprichter: "Er is altijd een weg".

In het nieuwe bedrijfsgebouw in de industriezone "Zur Domäne" in Bütgenbach, België, anno 2014, is de oprichter Viktor Schorkops nog steeds merkbaar aanwezig. Zijn portret hangt in de traphal in het nieuwe gebouw waar het bedrijf naar toe verhuisde in oktober 2005. Het toont een zestigjarige met een brede glimlach en fonkelende heldere ogen...

In vergelijking met de pioniersjaren het contrast kon niet groter zijn in het lichte en uitnodigende ingang area, omdat in 1967 de basis van zijn bedrijf legde in de kelder van zijn woonhuis in Büllingen. Aanvankelijk was de slotenmaker meester zich gespecialiseerd in de productie van flenzen ("bride" in het Frans) voor de ventilatoren van de truckfabrikant Mercedes.

Behalve de auto-industrie ook de papierindustrie in het nabijgelegen Malmedy erkent het potentieel van het middelgrote bedrijf. Dankzij regelmatige bestellingen van Intermills (later: Gruppo Cordenons) in Malmedy en de langdurige samenwerking, kon Mecabride een unieke expertise opbouwen in de papierindustrie. Volgens de oude technische vertegenwoordiger Francis Bracco, dankzij dat expertise, zelfs 40 jaar later, werd zijn zoon, en nu hoofd van het bedrijf, Eric Schorkorps, ‘’een deskundige en gerespecteerde door de industrie".

In 1997, Eric Schorkops, een afgestudeerd elektrotechnische ingenieur, nam zijn entree in het bedrijf van zijn vader. Door de nieuwe focus op de planning en ontwikkeling van speciale apparatuur,  verhuisde het bedrijf naar een gebouw met twee verdiepingen in Weywertz waar de volledige productie van apparaten mogelijk werd gemaakt. Mecabride huurde zijn eerste ingenieur. In de tussentijd zijn er drie professionals die werkzaam zijn in de werkplaats.
Ook vertrouwde bedrijven uit de hout-, kunststoffen- en metaalindustrie meer en meer Mecabride met hun speciale machinebouw. Zodat vader en zoon, slechts vier jaar nadat het bedrijf verhuisde van een kelder en de hoeve, een productiehal en een nabijgelegen kantoorgebouw bij bouwden.

In oktober 2005 verhuisde Mecabride naar het huidige kantoor. Uitgerust met een ontwerpbureau, een grote aula, en kantoorruimte voor de conceptie en de bouw van zelf gemaakte machines en prototypes, zijn er geen beperkingen meer voor Mecabride.

De mijlpalen van de ontwikkeling van het bedrijf van Eric Schorkorps  werden gevestigd met een verfijnde roestvrijstalen trap die begint van de begane grond naar de eerste verdieping: En tot nu toe  functioneert het als herdenking van Viktor Schorkops, die overleed op de leeftijd van 68 jaar, slechts drie weken na de verhuizing naar het nieuwe pand. "Het is alsof mijn vader wachtte tot het bedrijf klaar is met de verhuizing naar de nieuwe locatie en tot alles werd hervat in zijn normale werking ...", zegt Eric Schorkops  terugkijkend.
 

Privacy RGPD